lauantai 10. lokakuuta 2009

Vihdoinkin omaa leipää


Vaikka leipoisi kuinka vähän, lämpimäisiä täytyy viedä.
Tällä kertaa anopille.

Vinkki: taikinaiset välineet ja kädet lähtevät parhaiten puhtaiksi
vanhan ajan patasudilla.

Taikinasta tuli seitsemän leipää. Leivon aina reikäleipiä,
koska niissä on enemmän herkullista kuorta.
Tein tällä kertaa pienen taikinan. Pakastimeen ei mahdu montaa leipää, koska se on täynnä marjoja.
Lauantaiaamuna lisäsin ruususuolaa ja nokareen hiivaa.
Ruisjauhot pöllyävät mahtavasti.
Käytän ruisleipään Rapion Myllyn karkeita juisjauhoja, ellen ole
saanut ostetuksi ruisjauhoja tutulta maanviljelijältä.

Omaa leipää riitti elokuulle. Nyt vihdoin uunin kivimassa on lämmennyt niin, että jälleen voin ryhtyä ruisleivän tekoon. Aloitin torstai-iltana laittamalla taikinan happanemaan. Juuri on taikinatiinun seinämiin kuivunut taikina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti